Time Attack 28&29 mei

De Clio 3RS waar wij aan hebben mee gebouwd zal tijdens de tweede ronde Time Attack aanwezig zijn op Bimmerfest en Japfest. De bestuurder is niemand minder dan Youtuber en Influencer Don de Jong! 

Wat is Time Attack?

Dutch Time Attack is dé competitie die draait om de snelste rondetijd. Van straatauto tot volledig aangepaste GT wagens, iedereen kan strijden voor de snelste tijden. Over 5 ronden in Nederland en Duitsland kunnen we een geweldig afwisselend seizoen aanbieden die ook nog eens plaats vinden bij grote publieksevenementen. 

We kennen de basis van het principe tegenwoordig vanuit de Formule 1, waar wordt getest in verschillende trainingen en gestreden in Q1, Q2 en Q3 om de pole position voor de race, alleen bij ons is Q3 de finale en pole position de dagwinst!

Er wordt gereden in 3 verschillende klassen waar de klassenverdeling zorgt voor een strijd op gelijke niveaus met overal een mogelijkheid te ontwikkelen om binnen de reglementen het uiterste uit de auto, en rijder, te halen. 
 
In tegenstelling tot races waar de strijd voor de plek op het circuit wordt uitgevochten zien we bij Time Attack een andere aanpak. Het is telkens 1 ronde die snel moet zijn, dus wat is de ultieme tactiek hiervoor? Optimaal prepareren voor 1 snelle ronde, of juist zoveel mogelijk op de baan en elke ronde proberen te verbeteren, of een middenweg met 2 stunts, of..? 
Een mooi bijkomend voordeel; vanwege de vorm van de competitie is het risico op schades aanzienlijk lager dan de reguliere autosport.

in Blog
Aanmelden om een reactie achter te laten

EMU PRO Software Version 99.3 is Now Officially Available